ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για εθελοντές εκπαιδευτές

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) στο πλαίσιο των ανοιχτών μαθημάτων που σχεδιάζει σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, καλεί όσους  ενδιαφέρονται δηλώσουν συμμετοχή για εθελοντές/εκπαιδευτές στα ανοιχτά μαθήματα που θα απευθύνονται δωρεάν σε όλους.

Το κάλεσμα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται και έχουν την δυνατότητα και εμπειρία να διδάξουν εισαγωγικά μαθήματα ανοιχτών τεχνολογιών, συνολικής διάρκειας 3-4 δίωρα, που θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Εισαγωγή στη Χρήση Linux
  2. Εισαγωγή στη Χρήση LibreOffice
  3. Εισαγωγή στην Python
  4. Σχεδιασμός Διαδικτυακών Εφαρμογών και Παραγωγή Ψηφιακού Περιεχομένου
  5. Εκπαιδευτική Ρομποτική – Διαδίκτυο των Πραγμάτων
  6. Εισαγωγή στο 3d Scanning, 3d Design & 3d Printing
  7. Εκμάθηση συγγραφής λημμάτων στην Wikipedia
  8. Χρήση και επεξεργασία χαρτών στο OpenStreetMap
  9. Δημοσιογραφία των Πολιτών

Οι εθελοντές/εκπαιδευτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία θα μπορούσαν να είναι εκπαιδευτικοί από το χώρο της πληροφορικής ή συναφών αντικειμένων, μεταπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ ή γενικώς άτομα με γνώσεις στα ανάλογα αντικείμενα  όπως περιγράφονται παραπάνω και με εκπαιδευτική εμπειρία.

Τα μαθήματα θα διοργανώνονται σε συνεργασία με τα μέλη της ΕΕΛΛΑΚ και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πόλεις που θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους.  

Για τα μαθήματα υπάρχει ήδη διαθέσιμο ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο elearn.dev.ellak.gr με την άδεια CC-BY-SA το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί.

Οι εθελοντές-εκπαιδευτές θα λαμβάνουν βεβαίωση συνεργασίας από  την ΕΕΛΛΑΚ και το αντίστοιχο Πανεπιστήμιο μέλος της ΕΕΛΛΑΚ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ.

Leave a Comment